Sport

Miguel Indurain wint Tour de France 1992

Miguel Indurain wint Tour de France 1992
Miguel Indurain wint Tour de France 1992

26 juli 1992 – De Spanjaard Miguel Indurain wist de Tour de France voor de tweede maal op rij te winnen. Hij had zijn winst voornamelijk te danken omdat hij heer en meester was in de tijdritten.

De 79e editie van de Ronde van Frankrijk startte op 4 juli in San Sebastian en eindigde zoals gewoonlijk in de Franse hoofdstad Parijs. Er stonden 198 renners verdeeld over 22 ploegen aan de start. Er waren 22 etappes gepland met een totale lengte van 3983 kilometer.

De winnaar van het jaar ervoor Miguel Indurain stond uiteraard vol goede moed aan de start aangezien hij ook al de Ronde van Italië had gewonnen en Spaans kampioen was. de Amerikaan Greg LeMond staakte uiteindelijk de race.

Miguel Indurain wist met veel machtsvertoon de Tour de France van 1992 te winnen en in de individuele tijdritten was hij heer en meester. Hij had op de eindstreep maar liefst 4 minuten en 35 seconden voor op de nummer twee in het klassement Claudio Chiappucci. Erik Breukink werd zevende in het eindklassement. Indurain won maar drie etappes, allemaal tijdritten.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button