Sport

Marco Pantani overleden

Marco Pantani overleden
Marco Pantani overleden

14 februari 2004 – Na een aantal grote successen raakte Marco Pantani steeds meer depressief. Een half jaar nadat hij had aangekondigd dat hij stopte met wielrennen, werd hij dood in een hotel in Rimini aangetroffen.

Marco Pantani werd op 13 januari 1970 geboren. Hij begon in 1992 met professioneel wielrennen en werd snel beroemd door zijn grote klimkwaliteiten. Door zijn kale hoofd, grote oren en klein postuur werd hij wel ‘il Elefanino’ of ‘il Pirato’ genoemd. Zijn carrière kenmerkte zich door grote overwinningen en vele tegenslagen.

Hij won vele bergetappes en in 1998 bereikte hij zijn hoogtepunt door in een jaar zowel de Tour de France te winnen als de Giro d’Italia. Na dit jaar ging het slechter met Pantani. In 1999 raakte hij betrokken bij een dopingschandaal en mocht hij aan diverse rondes niet deelnemen. De jaren erna kenmerkten zich door grote depressies.

Ondanks een goed resultaat bij de Giro 2003 maakte Pantani later dat jaar bekend dat hij stopte met rennen. Hij vereenzaamde en zijn depressies verergerden. Een paar maanden later werd hij op zijn hotelkamer in Rimini gevonden. Uit autopsie bleek een hartstilstand de doodsoorzaak te zijn, waarschijnlijk door een overdosis cocaïne.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button