Lucien Petit-Breton wint Tour de France 1907

1907 – De Fransman Lucien Petit-Breton won de Ronde van door geluk aangezien de beste man van het peloton Emile Georget tijdens een etappe tot een laatste plaats werd verwezen .

De Tour ging van start op 8 juli in Parijs en zou hier ook weer eindigen. In totaal deden er 93 renners mee. De Tour de France had in totaal 14 etappes over een totale lengte van 4488 kilometer.

Voor het begin van de Ronde van Frankrijk was al duidelijk dat het tussen de ploegen Alcyon en Peugeot zou gaan. Eerst was Emile Georget nog onzichtbaar, maar nadat ze de bergen in gingen was Emile Georget onverslaanbaar en liet hij alle concurrenten ver achter zich.

Tijdens de rit van Nice naar Nîmes reed de nummer 2 van het klassement de 21-jarige Cadolle vol in een kar en kwam hard ten val, zijn handvat van zijn stuur stak dwars door zijn knie en moest zijn carrière beëindigen.

Emile Georget kwam in de negende rit ten val, waardoor zijn frame brak. Volgens die het reglement moest hij deze zelf repareren. Hij deed dit niet en werd door de wedstrijdleiding tot de laatste plaats verwezen. Hierdoor verloor hij de Tour de France aan Lucien Petit-Breton.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*