Lucien Aimar wint Tour de France 1966

Wielrenner Lucien Aimar 1966

Wielrenner 1966

– De Franse renner Lucien Aimar wist de 53e editie van de te winnen mede omdat de vorige Tourwinnaar Felice Gimondi niet mee reed.

De 53e Tour de France startte in Nancy op 21 juni en eindigde in Parijs. Er stonden 130 renners verdeeld over 13 ploegen aan de start. Er waren 22 etappes ingepland met een totale lengte van 4322 kilometer.

De gedoodverfde favoriet Felice Gimondi reed niet mee, maar daarentegen stond Jacques Anquetil wel aan de start. Rudi Altig reed lang in het geel en hij wist dit te behouden tot aan de Pyreneeën.

In de eerste Pyreneeënrit kregen vele favorieten zoals Anquetil, Poulidor en Altig meer dan negen minuten aan hun broek. Jan Janssen wist steeds verder naar voren te rijden en kwam uiteindelijk zelfs in het geel te rijden.

In de daarop opvolgende rit wist Aimar tijdens de afdaling weg te rijden van iedereen. Jan Janssen was volledig verrast, hij probeerde nog wel terug te komen maar werd door de ploeg van Aimar en Anquetil steeds teruggehaald. Lucien Aimar won zodoende de Tour de France van 1966.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*