Sport

Louison Bobet wint Tour de France 1954

Louison Bobet Tour de France 1954
Louison Bobet Tour de France 1954

1 augustus 1954 – De Fransman Louison Bobet won voor de tweede maal de Ronde van Frankrijk. Hij had dit waarschijnlijk mede te danken aan het feit dat er geen enkele Italiaan mee deed.

De 41e editie van de Tour de France van 1954 startte op 8 juli in Amsterdam en eindigde in Parijs. Het was voor het eerst dat de Tour buiten Frankrijk begon. Er stonden 110 renners verdeeld over 11 ploegen aan de start. In totaal waren er 23 etappes met een totale lengte van 4656 kilometer.

Louison Bobet kwam al vroeg in het geel te rijden doordat de ploegentijdrit werd gewonnen. Concurrent Jean Robic kwam tijdens de ploegentijdrit ten val en moest de strijd staken.

Even verloor Bobet de gele trui aan de Nederlander Woutje Wagtmans die ook al de eerste etappe had gewonnen. Wagtmans kwam echter ten val en ging zonder vechtlust de Pyreneeën in en verloor hier ook zijn gele trui.

Concurrent Hugo Koblet was ook al door een val uitgeschakeld en zo kon Louison Bobet in de Alpen de gele trui weer te pakken te krijgen. Hij won ook nog eens de individuele tijdrit waardoor de concurrent Zwitser Ferdi Kübler kansloos was geworden en Hugo Koblet de terechte Tourwinnaar van 1954 werd.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button