Sport

Louison Bobet wint Tour de France 1953

Wielrenner Louison Bobet Tour de France 1953
Wielrenner Louison Bobet Tour de France 1953

26 juli 1953 – De Fransman Louison Bobet won eindelijk de Tour de France. Dit had hij mede te danken aan het feit dat de grote favoriet Fausto Coppi had afgezien van deelname.

De 40e editie van de Ronde van Frankrijk ging op 3 juli van start in Straatsburg en eindigde weer in Parijs. Er stonden 119 renners verdeeld over 12 ploegen aan de start. Er waren 22 etappes gepland met een totale lengte van 4476 kilometer.

Vrijwel in het begin kwam de Fransman Roger Hassenforder in het geel te rijden, hij hield dit vol tot aan de Pyreneeën. De favoriet Hugo Koblet was uitgevallen omdat hij tijdens een afdaling van de weg raakte en tegen een muurtje knalde. Hij had gebroken ribben en een kapotte schedel.

De Zwitser verloor echter de gele trui aan Jean Robic aangezien hij schade aan zijn fiets had gekregen. Jean Robic verloor de gele trui aan de Fransman François Mahé nadat die met een aantal renners waren ontsnapt. Jean Robic kwam ten val en bleef heftig bloedend op de grond liggen en was uitgeschakeld.

In de Alpen liet Bobet zien dat hij de echte favoriet was en verpletterde iedereen, ook in de individuele tijdrit won hij dik en werd de terechte Tourwinnaar.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button