Lance Armstrong wint Tour de France 2004

– De Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong wist de Ronde van voor de zesde maal op rij te winnen. Hij werd daarmee de eerst renner die de Tour ooit zes keer wist te winnen.

De 91e editie van de Tour de France werd een enorm spannend wedstrijd aangezien Armstrong voor een sensatie zou kunnen zorgen. De Tour startte op 3 juli in het Belgische Luik en eindigde in Parijs. Er waren 21 etappes uitgezet met een totale lengte van 3390 kilometer. De 188 renners waren verdeeld over 21 ploegen.

Armstrong begon ook als favoriet en liet dat direct in het begin al duidelijk zien. Na de eerste ploegentijdrit kwam hij al in het geel te rijden. De rit hierop verdedigde hij zijn trui niet en kon zijn teamgenoot Thomas Voeckler in het geel komen. Voeckler bleef voor 10 dagen in het geel rijden en Armstrong zag ondertussen zijn naaste concurrenten wegvallen.

In de Pyreneeën liet Armstrong zien dat hij heer en meester was, alleen Basso kon hem nog volgen. Maar in de klimtijdrit op Alpe d’Huez nam hij ook de illusie bij Basso weg. Met vijf etappe overwinningen kwam Armstrong als terechte winnaar in Parijs over de streep. Zijn zesde zege op rij was een feit.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*