Lance Armstrong wint Tour de France 2002

2002 – De drievoudig tourwinnaar Lance Armstrong wist de Ronde van voor de vierde maal op rij te winnen. Hij bleef de Spaanse renner Joseba Beloki meer dan 7 minuten voor in het eindklassement.

De 89e editie van de Tour startte op 6 juli in Luxemburg en eindigde zoals altijd in de Franse hoofdstad. Aan de start verschenen 189 renners verdeeld over 21 ploegen. Er waren 21 etappes gepland met een totale lengte van 3278 kilometer.

Lance Armstrong was wederom de grote favoriet voor het eindklassement mede omdat Jan Ullrich zich had afgemeld voor de Tour vanwege een knieblessure. Armstrong won de proloog en maakte duidelijk aan iedereen dat hij wilde winnen. na de proloog raakte hij direct zijn gele trui kwijt en het duurde meer dan een week voordat hij hem had terug veroverd.

Het was in de Pyreneeën dat Armstrong terug kwam en mede door zijn knecht, Roberto Heras, wist hij Beloki ook ver voor te blijven en de eerste rit te winnen. Hij mocht de befaamde gele trui de volgende dag weer aantrekken. Ook in de tweede Pyreneeënrit was Lance Armstrong oppermachtig en besliste hij de Tour eigenlijk al. Het was de minst spectaculaire overwinning tot nu toe voor Armstrong en zijn ploeg controleerde tot het einde van de streep.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*