Lance Armstrong wint de Tour de France voor de zevende keer

Lance Armstrong wint de Tour de France voor de zevende keer

wint de voor de zevende keer

– De unieke prestatie van Lance Armstrong uit 2004 werd nog verder uitgebouwd. Op werd de Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong voor de zevende keer gehuldigd als winnaar van de Tour de France.

Armstrong had vooral bij zijn vijfde zege veel tegenstand te dulden, maar bij zowel zijn zesde, als zijn zevende overwinning was hij oppermachtig. Op 2005 had hij meer dan vier minuten voorsprong op zijn naaste belager Basso.

In oktober 1996 werd bij Lance Armstrong prostaatkanker geconstateerd. De artsen schatten de kans op herstel op 40%, maar in februari 1997 werd hij genezen verklaard. Vanaf dat moment ging de wielrenner uit Austin, Texas heel erg hard trainen. Zijn enige doel werd het winnen van de Tour de France.

Armstrong won de Tour voor het eerst in 1999. Hij bleef Alex Zulle meer dan zeven minuten voor in het klassement. Ook in 2000, 2001 en 2002 won de Texaan met meer dan zes minuten voorsprong. De vijfde zege was de meest zwaar bevochten zege van Armstrong, met iets meer dan een minuut voorsprong op Jan Ullrich. In 2004 werd Jan Ullrich op ruim zes minuten wederom tweede. Na zijn zevende zege kondigde Armstrong zijn afscheid aan.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*