Sport

Krajicek wint Wimbledon

Krajicek wint Wimbledon
Krajicek wint Wimbledon

7 juli 1996 – Als eerste Nederlander won Richard Krajicek het Engelse tennistoernooi Wimbledon. In de finale versloeg hij Malivai Washington met 6-3, 6-4 en 6-3.

Richard Krajicek was het toernooi begonnen tegen Javier Sanchez en won in drie sets. De als zeventiende geplaatste Nederlander gold als een outsider, maar in het verleden speelde onder meer zijn mentale weerbaarheid hem parten op de belangrijkste momenten.

Ook in de tweede en derde ronde had Krajicek weinig problemen om zijn tegenstanders opzij te zetten en in de vierde ronde werd in drie set van Michael Stich gewonnen, waarna Pete Sampras, de nummer 1 van de wereld wachtte. Ook Pete Sampras en vervolgens de ongeplaatste Stollenbergen hadden geen antwoord op het sterke service-volley spel van Krajicek.

Voordat de finale begon werden Richard Krajicek en zijn Amerikaanse tegenstander afgeleid door een naakte vrouw die het veld over kwam rennen. Dit nam wellicht de zenuwen weg. Richard Krajicek had ook met Washington niet veel moeite en won wederom in straight sets.

Documentaire over Wimbledon met officiële films vanaf 1968 en perfecte beelden van de BBC.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button