Joseph Siffert komt om door verstikking tijdens Grand Prix van Engeland

Joseph Siffert komt om door verstikking tijdens Grand Prix van Engeland

Joseph Siffert komt om door verstikking tijdens van

– Nadat Joseph Siffert met een snelheid van 240 km/h de macht over zijn wagen verloor, knalde hij vol in een aarden wal. Zijn wagen explodeerde en hij kwam door verstikking om het leven.

Joseph Siffert werd geboren op 7 juli 1936 in Freiburg, Zwitserland. Al op jonge leeftijd ging hij met zijn vader naar racewedstrijden kijken. Hij begon zijn carrière in de 125 cc motorracen en deed onder andere ook een aantal 24 uurs races.

In 1962 reed hij zijn eerste Formule 1 race op het circuit van België en werd tiende. Tussendoor reed hij voor verschillende teams in de Formule 1 en 2.

Tijdens de bewuste race in Engeland moest hij uitwijken voor Ronnie Peterson en reed hierdoor over het gras. Hij kwam achterop maar vocht zich terug. In ronde zestien wilde hij iemand inhalen, maar verloor hierbij de macht over het stuur.

Siffert reed met volle snelheid tegen een aarden wal en draaide volledig om zijn as. Vervolgens ramde hij een scorebord en knalde hij weer tegen de beschermingsboarding. De wagen vloog hierdoor de lucht in en kwam uiteindelijk naast de baan terecht en explodeerde. "Jo" zat vast in zin bolide en kon niet op tijd worden bevrijd. Hij kwam om het leven door rookvergiftiging en werd 35 jaar oud.

Formule 1
Formule 1
Lionel Froissart

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*