Sport

Jan Ullrich wint Tour de France 1997

Jan Ullrich wint Tour de France 1997
Jan Ullrich wint Tour de France 1997

27 juli 1997 – De veelbelovende Duitse wielrenner Jan Ullrich wist de Ronde van Frankrijk op indrukwekkende wijze te winnen. Op de eindstreep had Ullrich meer dan negen minuten voorsprong op Richard Virenque.

De 84e editie van de Tour startte op 5 juli in Rouen en de eindstreep lag weer in Parijs. Er stonden 198 renners die in 22 teams waren ondergebracht. In totaal waren er 21 etappes met een totale lengte van 3950 kilometer.

De proloog werd gewonnen door Chris Boardman, net voor Jan Ullrich. De dagen erna waren voor de sprinters, Mario Cipollini en Zabel lieten hun grote klasse zien. Alex Zülle brak zijn sleutelbeen en was al vroeg uitgeschakeld.

Blijlevens won uiteindelijk nog een rit nadat Zabel was gediskwalificeerd omdat die een kopstoot had uitgedeeld. Na de tiende etappe kwam Ullrich in het geel te rijden, nadat hij een spectaculaire overwinning boekte in de Pyreneeën en al meer dan drie minuten voorsprong op de nummer twee pakte.

In de individuele tijdrit pakte Ullrich nog eens drie extra minuten op Virenque en de andere concurrenten waren al helemaal weggereden. De Tour leek voor de Alpen al beslist. Pantani en Virenque waagden nog wel een aantal aanvallen, maar niets mocht baten. Jan Ullrich werd de terechte winnaar van de Tour de France van 1997.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button