Jacques Anquetil wint Tour de France 1964

Wielrenner Jacques Anquetil 1964

Wielrenner 1964

1964 – De Franse wielrenner Jacques Anquetil won voor de vijfde maal de Ronde van door van zijn landgenoot en directe concurrent Raymond Poulidor te winnen.

De 51e editie van de startte op 22 juni in Rennes en zou weer eindigen in Parijs. Er stonden 132 renners aan de start verdeeld over 12 ploegen. Er waren 22 etappes uitgestippeld met een totale lengte van 4504 kilometer.

Zoals alle keren ervoor deed Anquetil exact hetzelfde, de eerste etappes wachtte hij rustig af en bekeek zijn concurrenten. Bij de eerste individuele tijdrit deed hij wat hij altijd deed en dat was winnen. Hij zette zijn concurrenten op enkele minuten achterstand.

Raymond Poulidor, de grootste concurrent van Anquetil, kwam in de 14e etappe zwaar ten val en dit leverde hem 2,5 minuut achterstand op ten opzichte van Anquetil. Eén dag won Poulidor de bergrit over de Col de Portillon en finishte met 1 minuut en 43 seconden voorsprong op de rest. Het leek spannend te worden, want hij had nog maar 9 seconden achterstand.

Raymond Poulidor had nog een paar goede kansen om Anquetil van de winst te houden maar viel te laat aan. In de laatste individuele tijdrit van de Tour de France van 1964 won Anquetil en kwam vervolgens als winnaar in Parijs aan.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*