Jacques Anquetil wint Tour de France 1962

Wielrenner Jacques Anquetil 1962

Wielrenner 1962

– De Fransman Jacques Anquetil die het jaar ervoor de Ronde van ook had gewonnen, wist ook nu weer te winnen, mede omdat hij weer onverslaanbaar was tijdens de tijdritten.

De 49e editie van de Tour begon op 24 juni in de stad Nancy en eindigde in Parijs. Er stonden maar liefst 150 renners verdeeld over 15 ploegen aan de start. In totaal waren er 22 etappes gepland met een totale lengte van 4274 kilometer.

De grote favoriet was wederom Jacques Anquetil, die zich in het begin van de Tour nog rustig hield. Pas in de achtste etappe een tijdrit van 41 kilometer liet hij iedereen ver achter zich maar mocht de Belg Jos Schroeders de gele trui aan trekken.

In de eerste Pyreneeënrit kwamen door een fout van een motorrijder 20 renners ten val waaronder de wereldkampioen Rik van Looy die met een nierbloeding naar het ziekenhuis werd gebracht. Jacques Anquetil controleerde de hele van 1962 goed, maar bleef uit het geel.

in de 20e etappe liet Jacques Anquetil zien dat hij de beste van het veld was. Over een tijdrit van 68 kilometer wist hij al zijn directe concurrenten mijlenver achter zich te laten, hij mocht aan het eind van de dag de gele trui aantrekken en won eigenlijk hiermee zijn derde Tour de France.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*