Jacques Anquetil wint Tour de France 1961

Wielrenner Jacques Anquetil 1961

Wielrenner 1961

– De Franse renner Jacques Anquetil won de Ronde van vrij eenvoudig nadat hij direct in de eerste etappe met een enorme voorsprong wist te winnen.

De 48e editie van de startte op 25 juni in Rouen en eindigde zoals gewoonlijk in Parijs. Er stonden 132 renners verdeeld over 12 ploegen aan de start. Er waren 21 etappes uitgestippeld met een totale lengte van 4397 kilometer.

Na de eerste etappe liet Jacques Anquetil zien dat hij de favoriet was door iedereen ver achter zich te laten en de etappe te winnen. In tweede etappe vielen er veel renners uit door het enorme zware weer in het noorden van Frankrijk.

In de zesde etappe viel de Duitser Oldenburger, de Nederlander Ab Geldermans viel over hem heen en werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gevlogen. In de Alpen leek even de gele trui van Jacques Anquetil in gevaar te komen omdat Charly Gaul weg fietste van iedereen.

In de Pyreneeën dacht iedereen dat de strijd zou beginnen, maar Gaul was ziek en kon nog maar net Anquetil bijhouden, sommige dachten dat Gaul zich had laten omkopen door Anquetil. Anquetil reed vanaf dag één in de gele trui en stond hem niet meer af.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*