Jacques Anquetil wint Tour de France 1957

– De Franse renner Jacques Anquetil won de Ronde van mede omdat hij de tijdritten overtuigend wist te winnen en in de Alpen en Pyreneeën weinig tot geen tijd verloor.

De 44e editie van de Tour de France begon op 9 juli in Nantes en eindigde in de Franse hoofdstad Parijs. Er stonden 120 renners verdeeld over 10 ploegen aan de start die allen 22 etappes te wachten stonden met een totale lengte van 4685 kilometer.

In de eerste drie etappes vielen er al bijna 40 renners uit vanwege het extreme warme weer, hieronder waren ook enkele kanshebbers op de Tourzege. Jacques Anquetil kwam na de vijfde etappe voor het eerst in het geel te rijden. Hij verloor de gele trui nog wel, maar mocht in de Alpen etappes de gele trui weer aantrekken.

In de Pyreneeën was er nog een zwaar ongeluk, het was niet een renner maar verslaggever Alex Virot van Radio Luxemburg die samen met zijn motorrijder in een ravijn reed. Beide overleefden het ongeluk niet. Ook waren er veel valpartijen in het peloton en waren er vele renners met botbreuken. De winst van Jacques Anquetil in de Tour de France van 1957 kwam echter niet meer in gevaar.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*