Sport

Italie wereldkampioen na penalty’s

Italie wereldkampioen na penalty's
Italie wereldkampioen na penalty's

9 juli 2006 – Italie haalde in het Olympia Stadion in Berlijn voor de vierde keer de wereldtitel voetbal binnen. Frankrijk werd in de finale na penalty’s verslagen. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Het toernooi was op 9 juni in Munchen begonnen met de wedstrijd Duitsland-Costa Rica. Duitsland zette direct de toon voor een goed toernooi door met 4-2 te winnen. Oranje zat in de poule des doods met Argentinie, Ivoorkust en Servie Montenegro. Na twee overwinningen was het team van Marco van Basten al zeker van de volgende ronde.

In de 1/8 finale werd Nederland uitgeschakeld door Portugal. Het verrassende Ghana en Australië werden ook in de 1/8 finale uitgeschakeld. Oekraine wist wel tot de ¼ finale door te dringen, maar stuitte op Italie.

De halve finale tussen Duitsland en Italie was, ondanks de 0-0 een van de mooiste wedstrijden van het toernooi. Italie trok echter vlak voor tijd van de verlenging aan het langste eind door tweemaal te scoren. Frankrijk schakelde Portugal uit.

Frankrijk, die ternauwernood de groepsfase door was gekomen, bood Italie veel tegenstand. In de verlenging waren de beste kansen ook voor Frankrijk, maar ze kwamen niet verder dan 1-1. Zidane werd in zijn laatste wedstrijd voor Frankrijk vlak voor tijd weggestuurd met een rode kaart wegens een kopstoot.

Italie bleek beter de strafschoppen te nemen dan Frankrijk en won met 5-3.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button