Sport

Hugo Koblet wint Tour de France 1951

Hugo Koblet wint Tour de France 1951
Hugo Koblet wint Tour de France 1951

29 juli 1951 – De Zwitser Hugo Koblet wist de Tour de France van 1951 met een dikke voorsprong te winnen. Hij was zowel in de bergen als tijdens de individuele tijdritten onverslaanbaar.

De 39e editie van de Ronde van Frankrijk startte op 4 juli in Metz en zou eindigen in Parijs. Er stonden 123 renners verdeeld over 12 ploegen aan de start. Er waren in totaal 24 etappes met een totale afstand 4690 kilometer.

Direct in de eerste etappe ging de Zwitser in de aanval, dit was puur om te kijken wie zijn tegenstanders waren. Voordat Hugo Koblet in het geel kwam te rijden werd de gele trui verschillende malen van renner gewisseld.

Hugo Koblet liet zien dat hij de kandidaat was voor het eindklassement door de individuele tijdrit van 85 kilometer te winnen. Ook won hij de etappe erna door een solovlucht van 100 kilometer. Wim van Est won de etappe erna en reed als eerste Nederlander ooit in het geel. Hij was zo enthousiast geworden dat hij de dag erna ten val kwam en tientallen meters in een ravijn viel, hij mankeerde niets maar moest wel opgeven.

In de bergen liet Hugo Koblet zien dat hij de sterkste man was later won hij ook nog een individuele tijdrit en werd de terechte winnaar van de Tour de France in 1951.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button