Sport

Gustave Garrigou wint Tour de France 1911

Gustave Garrigou wint Tour de France 1911
Gustave Garrigou wint Tour de France 1911

30 juli 1911 – De Franse wielrenner Gustave Garrigou won de Ronde van Frankrijk met een enorme voorsprong op de rest van het peloton, hij won 2 van de in totaal 15 etappes.

Er waren 84 rijders gestart aan de Tour, hiervan zouden uiteindelijk maar 28 de finish bereiken, de langste rit was 470 kilometer lang en duurde 18 uur voor de snelste renners om te finishen.

Nadat hij in de jaren ervoor altijd al bij de beste vijf had gezeten won Gustave Garrigou eindelijk de Ronde van Frankrijk in 1911. Ook in deze Tour zag het er niet naar uit dat Garrigou zou gaan winnen, Paul Duboc had vanaf het begin af aan al de leiding genomen in het klassement.

De nieuwkomer deed het onverwacht goed en won uiteindelijk vier etappes. In de eerste rit in de Pyreneeën ging ook Duboc aan de leiding, maar halverwege de rit dronk hij uit zijn waterfles, waar echter vergif in zat waardoor Duboc onwel werd en van zijn fiets viel, Garrigou wist hierdoor de etappe te winnen en uiteindelijk ook de Tour de France op zijn naam te schrijven.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button