Grensrechter overleden na voetbalincident

Grensrechter overleden na voetbalincident

Grensrechter overleden na voetbalincident

2012 – Voetbalvader en grensrechter Richard Nieuwenhuizen overleed een dag nadat hij na een wedstrijd door spelers van de tegenstanders was gemolesteerd aan zijn verwondingen. De daders die verantwoordelijk waren voor het overlijden van de grensrechter waren niet ouder dan 16 jaar.

De 41-jarige Nieuwenhuizen werd direct na de wedstrijd tussen de B-junioren van uit Almere en Nieuw Sloten uit Amsterdam mishandelt. Al tijdens de wedstrijd waren enkele spelers van Nieuw Sloten agressief en na de wedstrijd wilden enkelen verhaal halen bij de grensrechter, wiens zoon bij voetbalde. De situatie escaleerde en hij werd door drie jongens aangevallen en geslagen en geschopt. Zo werd hij onder meer driemaal in de buik en op zijn hoofd geraakt.

Aanvankelijk leek de grensrechter redelijk weg te komen, maar toen hij nog even bleef kijken naar een elftal zaktte hij in elkaar. Hij werd vervoerd naar het Flevo-ziekenhuis, waar hij de volgende ochtend overleed. De vandalen  , die verantwoordelijk waren voor de mishandeling en de dood van de grensrechter werden direct daarop opgepakt.

Niet alleen het amateurvoetbal in , maar ook het betaalde voetbal in binnen- en buitenland reageerde geschokt op het geweld en de dood van de grensrechter. Alle amateurwedstrijden werden het weekend erop afgelast, terwijl voor alle wedstrijden in het Nederlandse betaalde voetbal een indrukwekkende minuut stilte werd gehouden. Ook in het buitenland, waaronder voor de finale van het WK voor clubteams, werden een minuut stilte in acht genomen.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*