Sport

Golfspeler Payne Stewart overleden bij vliegtuigongeluk

Golfspeler Payne Stewart overleden bij vliegtuigongeluk
Golfspeler Payne Stewart overleden bij vliegtuigongeluk

25 oktober 1999 – Na het wegvallen van de luchtdruk aan boord van het vliegtuig waarin golfspeler Payne Stewart zat, stortte het neer in South Dakota. Payne Stewart werd 42 jaar oud.

Payne Stewart werd geboren op 30 januari 1957 in Springfield, Missouri. Payne Stewart speelde vanaf zijn 21’e levensjaar op de Amerikaanse PGA Tour. Hij was zeer succesvol en hij won maar liefst elf tournooien.

Hierbij zaten drie Majors, namelijk het PGA Championship van 1989 en de US Open van 1991 en 1999. Payne Stewart stond erom bekend dat hij altijd in de kleuren van de American Football teams de golfbaan opkwam.

Toen Payne Stewart in een Learjet onderweg was van Orlando naar Dallas week het toestel plotseling van zijn koers af. Er werd niet meer geantwoord op oproepen van vluchtleiders waarna er jets van de Amerikaanse luchtmacht uitvlogen.

Zij constateerden dat de ramen van het vliegtuig bevroren waren, waarschijnlijk als gevolg van het wegvallen van de luchtdruk aan boord. Het vliegtuig werd door de jets gevolgd tot alle brandstof op was, waarna het neerstortte. Naast Payne Stewart kwamen nog vijf personen om het leven.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button