Gastone Nencini wint Tour de France 1960

1960 – De Italiaan Gastone Nencini wist de Ronde van mede te winnen doordat zijn direct concurrent Roger Rivière door een ernstige val uitgeschakeld werd.

De 47e editie van de Tour begon op 26 juni in Rijsel en zou weer in Parijs eindigen. Er stonde 128 renners verdeeld over 13 ploegen aan de start. Er waren 22 etappes gepland met een totale afstand van 4173 kilometer.

Grote afwezige van deze Tour was Jacques Anquetil. Anquetil had de Ronde van Italië gewonnen en gaf de eer aan Roger Rivière om de Franse ploeg tijdens de Tour de France van 1960 te leiden.

In de zesde etappe kwam Roger Rivière in het geel nadat hij een super etappe had gereden. De Duitser Junckermann, de Italiaan Nencini en de Belg Adriaensens wisten echter wel mee te komen.

Na de eerste bergrit wist Gastone Nencini in het geel te komen nadat hij als een bezetene de Cols naar beneden ging. Rivière bleef echter rustig en wachtte de Alpen af. In de 14e etappe leek er niets aan de hand. Nencini leidde de kopgroep met Rivière, maar Rivière miste een bocht en stortte in een ravijn. Rivière zou nooit meer kunnen fietsen. Gastone Nencini won vervolgens toch vrij eenvoudig de Tour de France.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*