Frankrijk wint Euro 2000

Frankrijk wint Euro 2000

Frankrijk wint Euro 2000

2000 – In juni en juli 2000 werd het gehouden in en België. Frankrijk werd na het winnen van de Wereldtitel in 1998 ook Europees kampioen.

Voor het eerst in de geschiedenis vond een eindtoernooi plaats in twee landen. Ook voor het eerst in de geschiedenis kreeg Nederland de eer om het toernooi te organiseren.

Nederland speelde haar eerste wedstrijd matig en won met enig geluk met 1-0 van Tsjechië door een strafschop. Denemarken werd daarna met 2-0 verslagen en ook wereldkampioen Frankrijk moest het onderspit delven: 3-2.

In de kwartfinales wachtte Joegoslavië, dat met 6-1 werd verpulverd. In de halve finale stond Oranje tegen Italië. Na het missen van twee penalty’s en het niet weten te profiteren van twee rode kaarten bij de Italianen, verloor Oranje de strafschoppenserie door drie missers. Coach Rijkaard kondigde na de nederlaag zijn ontslag aan

In de finale stevenden de Italianen af op winst totdat Frankrijk vlak voor tijd gelijk maakte. David Trezeguet scoorde voor Frankrijk vervolgens de ‘golden goal’.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*