Formule 1 coureur Mark Donahue overlijdt aan de gevolgen van crash

Formule 1 coureur Mark Donahue overlijdt aan de gevolgen van crash

overlijdt aan de gevolgen van

– Mark Donahue overleed aan de gevolgen van een hersenbloeding nadat hij was gecrasht in de Formule 1 tijdens de grote prijs van .

Mark Neary Donahue werd geboren op 18 maart 1937 en begon al vroeg met racen. Nadat hij in de Ford GT, USRRC, Trans-Am, NASCAR en Can-Am had gereden, wilde hij eigenlijk stoppen met racen.

Hij besloot uiteindelijk om voor Roger Penske in de Formule 1 te gaan rijden. Tijdens de twaalfde race van het seizoen ging het mis. Mr. Nice, zoals Mark Donahue ook wel werd genoemd, kreeg tijdens de opwarmtraining met 260 km/h een klapband.

Door de klapband schoot de wagen in de vangrails en sleepte nog 150 meter door om uiteindelijk tegen de draagpoten van een reclamebord tot stilstand te komen. Donahue klapte met zijn hoofd tegen het bord.

Het leek allemaal mee te vallen en Donahue werd naar het ziekenhuis gebracht. Hier overleed hij na een hersenoperatie om een bloedprop uit zijn hersenen te verwijderen. Ook waren er twee baancommissarissen ernstig gewond geraakt. Eén van hen overleefde de crash uiteindelijk ook niet. Mark Donohue werd 38 jaar oud.

Formule 1
Formule 1
Lionel Froissart

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*