Sport

Feyenoord wint UEFA Cup

Feyenoord wint UEFA Cup
Feyenoord wint UEFA Cup

29 mei 1974 – In  een wedstrijd die in het teken stond van grootschalig voetbalgeweld, won Feyenoord als eerste Nederlandse club de UEFA Cup door de thuiswedstrijd in de Kuip met 2-0 te winnen.

De UEFA Cup finale ging tussen Tottenham Hotspur en Feyenoord. De uitwedstrijd resulteerde in een 2-2 stand, waarbij Wim van Hanegem en Theo de Jong een doelpunt maakten. De thuiswedstrijd vond plaats in de Kuip en duizenden Engelse supporters waren afgereisd naar Rotterdam.

Al uren voor de wedstrijd heerste er een grimmige sfeer in de stad. De Engelse supporters waren al vroeg beschonken en zorgden voor rellen. Na overleg van het bestuur werd besloten de supporters toch toe te staan op de tribunes.

De wedstrijd werd gewonnen door Feyenoord met 2-0, door doelpunten door Wim Rijsbergen en Peter Ressel. Hierdoor werd Feyenoord de eerste Nederlanse club die de UEFA Cup wist te behalen. De overwinning had echter een bittere nasmaak, de Engelse supporters richtten vele vernielingen aan. Deze wedstrijd was de eerste wedstrijd waarbij de Nederlandse politie te maken kreeg met grootschalig supportersgeweld.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button