Sport

Engeland wint WK voetbal

Engeland wint WK voetbal
Engeland wint WK voetbal

30 juli 1966 – Het Engelse nationale elftal won in eigen land de wereldtitel, door in de finale West Duitsland met 4-2, na verlenging, te verslaan. Het was tot dan toe de enige wereldtitel voor het land waar het ontstaan van het voetbal ligt.

Voorafgaand aan het toernooi werd de Wereldbeker, de Jules Rimet Cup, gestolen. Gelukkig voor de organisator vond een hond hem een week later terug in de bosjes.

Het toernooi werd gekenmerkt door het defensievere spel van de teams en de tactiek was belangrijker dan ooit tevoren. Engeland kwalificeerde zich voor de 2de ronde zonder een doelpunt tegen te krijgen. Portugal verraste Brazilie en Noord Korea verraste Italie.

De kwartfinale tussen de aartsvijanden Engeland en Argentinie werd gewonnen door de Engelsen. Noord Korea gaf een 3-0 voorsprong tegen Portugal uit handen en verloor met 5-3.

Engeland en Duitsland kwamen in de finale ten koste van Portugal en Rusland. Portugal werd derde. De finale was behoorlijk saai en eindigde in 2-2. Engeland trok in de verlenging aan het langste eind.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button