Elio de Angelis overleden tijdens trainingsrit op Paul Ricard Circuit

1986 – De BT55 waar de Angelis in reed crashte en vatte vlam. De Angelis overleefde de , maar werd niet tijdig gered uit zijn benarde positie. Hij overleed 1,5 dag later aan de gevolgen van verstikking.

Elio de Angelis werd geboren op 26 maart 1958 in Rome. Op 21-jarige leeftijd debuteerde bij in de formule 1 voor het Shadow team. Een jaar later, toen hij was overgestapt naar Lotus Cars, werd hij tweede bij de van Brazilië.

In 1985 besloot De Angelis over te stappen naar Brabham. Brabham had zijn auto radicaal veranderd, het was de platste race-wagen ooit. Helaas werd hiermee ook ingeleverd op de veiligheid.

Op de trainingsdag voor de Grand Prix op circuit Paul Ricard verloor de auto de achtervleugel. Door de snelheid vloog de auto over de kop en vatte tegen de vangrails vlam. Er waren te weinig marshalls aanwezig, waardoor zijn eigen mechanici De Angelis te hulp moesten schieten. Een ziekenshuishelicopter arriveerde pas een half uur later.

Niet de crash en het vuur kostten De Angelis zijn leven, maar de lange blootstelling aan de rook. Hij stierf 29 uur later aan de gevolgen van verstikking. Elio de Angelis werd 28 jaar oud.

Formule 1
Formule 1
Lionel Froissart

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*