Don Budge wint vierde Grand Slam in een jaar

Don Budge wint vierde Grand Slam in een jaar

wint vierde Grand Slam in een jaar

1938 – Don Budge won als eerste tennisser in de geschiedenis, alle vier de Grand Slam toernooien in één jaar. De tennisser won de finale van de van Gene Mako met 6-3, 6-8, 6-2 en 6-1.

Budge was dankzij een intensieve training niet alleen op hard-court erg sterk, hij was bijna onverslaanbaar op alle ondergronden. In 1937 had Budge al en de US Open gewonnen. Aan deze zeges gaf hij in 1938 een vervolg. Eerst won Don Budge de van John Bromwich met 6–4, 6–2, en 6–1, daarna schreef hij op zijn naam. De finale in Parijs won hij met 6–3, 6–2, 6–4 van Roderich Menzel.

Don Budge werd na zijn zege in Parijs de tweede tennisser ooit die alle Grand Slams had gewonnen. Fred Perry was in 1935 de eerste speler geweest die dit lukte.

Budge verdedigde vervolgens succesvol zijn titel op Wimbledon zonder een enkele set te verliezen. Hij voltooide zijn huzarenstuk in zijn geboorteland. De zege op de US Open was de zesde Grand Slam titel op rij en de vierde van het seizoen. Het was tevens Don Budge zijn laatste Grand Slam overwinning.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*