Doelman John Thomson komt om door ongelukkige redding

Doelman John Thomson komt om door ongelukkige redding

Doelman John Thomson komt om door ongelukkige redding

1931 – De doelman van de Schotse voetbalclub Celtic kwam door een ongelukkige redding met zijn hoofd tegen de knie van Glasgow Ranger speler English. Later die avond stierf hij in het ziekenhuis.

John Thomson werd geboren op 28 januari 1909 in Kirkcaldy. Al op vroege leeftijd interesseerde hij zich voor voetbal en hij groeide uit tot de eerste doelman van Celtic en .

Tijdens de derby tussen Celtic en Glasgow Rangers in het Ibrox stadion kwam de doelman Thomson door een ongelukkige redding in aanraking met de knie van Glasgow Ranger speler Sam English. Thomson werd afgevoerd met een brancard, wat door veel mensen als grappig werd ervaren. Enkele anderen hadden gezien dat het goed mis was, waaronder een Ranger speler die medicijnenstudent was.

De wedstrijd werd wel afgemaakt en eindigde in 0-0. Thomson werd afgevoerd naar het ziekenhuis waar hij aan de gevolgen van zijn schedelbasisfractuur diezelfde avond nog stierf. Glasgow Ranger speler English was helemaal kapot van het ongeluk. Veel Celtic supporters woonden de begrafenis bij.

Thomson stond bekend als een sierlijke, heldhaftige en perfect beheersende doelman. Hij werd maar 22 jaar oud.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*