Cor Kieboom overleden in Rotterdam

Cor Kieboom overleden in Rotterdam

in Rotterdam

1982 – Cor Kieboom, oud voorzitter van de voetbalclub Feyenoord, die ervoor zorgde dat Feyenoord in binnen- en buitenland een goede naam kreeg, overleed in Rotterdam op 81-jarige leeftijd.

Cornelis Rocus Johannes Kieboom werd geboren in Raamsdonksveer op 10 februari 1901. Hij kwam te werken als directeur van een kolen- en oliehandel en werd in 1921 lid van de voetbalclub Feyenoord.

Als voetballer bracht Cor Kieboom het niet verder dan het zesde elftal, maar organisatorisch had hij grotere kwaliteiten. Nadat hij in 1926 tweede penningmeester werd, werd hij een jaar later al eerste penningmeester. In 1939 werd Cor Kieboom voorzitter van de club.

Cor Kieboom stond als voorzitter aan de wieg van het betaald in , hij wist de bond ervan te overtuigen dat het invoeren hiervan noodzakelijk was. Feyenoord kwam dankzij Cor Kieboom in een enorme bloeiperiode terecht.

In 1939 werd hij Houder van het Bondsonderscheidingsteken van de KNVB en in 1965 werd Cor Kieboom Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Cor Kieboom trad in 1967 af in verband met een ernstige maagaandoening. Als erevoorzitter kon hij echter het nog van dichtbij beleven dat Feyenoord onder andere Europees en Wereldkampioen werd.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*