Coen de Koning pakte tweede zege Elfstedentocht

– De derde Elfstedentocht werd gewonnen door Coen De Koning. Hij  voltooide de tocht der eindigde in 9.53 uur. Het was voor de tweede maal dat de Koning de Elfstedentocht won.

Vooraf werd Coen de Koning getipt als één van de belangrijkste kanshebbers om de derde Elfstedentocht te winnen. Hij had de Elfstedentocht van 1912 ook al gewonnen. Er deden aan de Elfstedentocht van 1917 in totaal 42 wedstrijdrijders en 108 toerschaatsers mee.

Het ijs was deze editie zeer oneffen en daardoor erg slecht, maar er was wel lichte vorst. Sjoerd Swierstra, was een belangrijke concurrent voor de Koning, waardoor de Koning geen risico durfde te nemen en halverwege de tocht demarreerde. Swierstra kon niet volgen en zijn achterstand liep langzaam op.

Uiteindelijk wist Coen de Koning de derde Elfstedentocht met een voorsprong van 28 minuten op Sjoerd Swiersta te winnen. Het lukte in totaal maar 8 schaatsers om binnen twee uur na Coen de Koning de schaatswedstrijd te voltooien. Alle andere schaatsers werden gediskwalificeerd.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*