Charly Gaul wint Tour de France 1958

Wielrenner Charly Gaul 1958

Wielrenner 1958

– De Luxemburger Charly Gaul wist de Ronde van zeer overtuigend te winnen door beide individuele tijdritten met grote voorsprong te winnen en in één etappe meer dan 17 minuten goed te rijden.

De Tour startte op 26 juni in Brussel en eindigde zoals gewoonlijk in Parijs. Er stonde 120 renners verdeeld over 10 ploegen aan de start. In totaal stonden er 24 etappes gepland met een totale afstand van 4319 kilometer.

De Nederlandse ploeg was niet compleet en reed daarom samen met de Luxemburgers, dit bleek een ijzersterke combinatie. Charly Gaul werd als grote favoriet gezien van de combi-ploeg en pakte in de achtste etappe zijn eerste overwinning. In de individuele tijdrit op de Mont Ventoux liet Charly Gaul wederom zien dat hij in topvorm verkeerde.

Hij was echter zo kapot dat hij met een ambulance naar het hotel werd gereden. De etappe erna sloeg Raphaël Géminiani, die in het geel reed, toe. Charly Gaul had 12 minuten achterstand opgelopen en de kans om de van 1958 te winnen leek voorbij.

In de 21e etappe wist Charly Gaul het hele peloton ver achter zich te laten en kwam tot op één minuut terug op de gele truidrager. Hij won de laatste individuele tijdrit en stelde hierdoor zijn Touroverwinning veilig.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*