Sport

Brazilie wint WK voetbal 2002

Brazilie wint WK voetbal 2002
Brazilie wint WK voetbal 2002

30 juni 2002 – Brazilie heeft voor de vijfde keer het WK Voetbal gewonnen. In het Yokohama International Stadium in Japan werd met 2-0 van Duitsland gewonnen. Ronaldo maakte beide doelpunten.

Het Wereldkampioenschap werd voor het eerst door twee landen georganiseerd; Zuid Korea en Japan. Beide landen wonnen nog nooit een wedstrijd op een Wereldkampioenschap. Grote afwezige op het wereldkampioenschap was Oranje.

Zowel het team van Zuid Korea met Guus Hiddink als coach als het team van Japan verrasten de wereld. Japan verloor pas in de tweede ronde van Turkije nadat ze van Rusland en Tunesie hadden gewonnen. Zuid Korea bereikte zelfs de halve finale ten koste van voetballanden als Portugal, Italie en Spanje.  Argentinie, Frankrijk en Portugal konden na drie wedstrijden al naar huis.

Brazilie bereikte vrij gemakkelijk de halve finale. Brazilie won van de Europese Brazilianen, Turkije, welke uiteindelijk derde werd. Duitsland versloeg Zuid Korea.

De finale tussen het toch wel verrassende Duitsland en Brazilie werd door twee goals van Ronaldo beslist in Braziliaans voordeel.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button