Bernard Hinault wint Tour de France 1981

1981 – De Franse toprenner Bernard Hinault won de Ronde van voor de derde maal. Hij haalde zijn grootste concurrent, Phil Anderson, zelfs tijdens een tijdrit in.

De 68e editie van de Tour startte op 25 juni in Nice en eindigde in de Franse hoofdstad Parijs.
Er stonden 150 renners verdeeld over 15 ploegen aan de start. Er waren 22 etappes met een totale lengte van 3756 kilometer.

Bernard Hinault liet na een jaar rust zien dat hij wederom de favoriet was en won de proloog. In de eerste etappe sloeg Hinault weer toe en vele concurrenten kregen het nakijken. Na de ploegentijdrit mocht Knetemann echter het geel aantrekken.

In eerste Pyreneeënrit sloeg Hinault weer toe en slechts enkele renners konden bijblijven, Phil Anderson, de Spanjaarden Lejaretta en Fernandez en de Belgen Criquelion en van Impe. Uiteindelijk bleef alleen nog de Australiër Anderson over als enige concurrent van Hinault. De Nederlander Winnen won op een mooie manier de etappe naar Alpe d’Huez.

Tijdens de tijdrit rondom Mulhouse gebeurde er iets bijzonders. Bernard Hinault haalde zijn direct concurrent Anderson in en liet hiermee zien dat hij niet gestopt kon worden.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*