Sport

Baseballer Babe Ruth overleden

Baseballer Babe Ruth overleden
Baseballer Babe Ruth overleden

16 augustus 1948 – De legendarische honkbalspeler Babe Ruth overleed aan de gevolgen van kanker. Hij lag twee dagen lang opgebaard bij het Yankees stadion, waar honderdduizenden mensen afscheid van hem hebben genomen.

George Herman Ruth Jr. werd op 6 februari 1895 geboren in Baltimore. Op 7-jarige leeftijd werd George naar het St. Mary’s Industrial internaat gebracht. Hier beleefde hij een moeilijke tijd, maar een broeder van het internaat leerde hem baseball. Hij bleek een groot talent te hebben en kon op alle plekken in het veld terecht.

Op 27 februari 1914 tekende George Ruth zijn eerste contract bij de Baltimore Orioles. Omdat hij zo jong was, kreeg hij de bijnaam Babe. Op 11 juli 1914 maakte Babe Ruth zijn debuut bij de Major League ploeg Boston Red Sox. Daar speelde hij ruim 5 jaar waarna hij vertrok naar de New York Yankees. De Yankees werden dankzij Babe Ruth de succesvolste ploeg van die tijd.

Op 30 mei 1935 nam hij afscheid als speler bij de Boston Braves. In 1946 bleek ‘The Babe’ kanker te hebben. De ziekte bleek niet meer te genezen. Om 08.00 uur ’s ochtends op 16 augustus gaf het lichaam van Babe Ruth de strijd met kanker op. Drie dagen later werd hij in New York begraven.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button