Antonin Magne wint Tour de France 1931

1931 – De Franse wielrenner Antonin Magne won de Tour de France 1931 eigenlijk alleen omdat hij de eerste Pyreneeënetappe dik wist te winnen en zo een enorme voorsprong wist op te bouwen.

De 25e editie van de Ronde van ging op 30 juni van start in Parijs en zou daar ook weer eindigen. Er stonden 41 renners verdeeld over 6 ploegen en nog eens 40 individuele renners gezamenlijk aan de start. In totaal waren er 24 etappes met een totale lengte van 5091 kilometer.

De eerste etappes van de Tour de France 1931 waren niet erg spannend en men zat te wachten op de eerste Pyreneeënrit omdat die zoals vele jaren ervoor de beslissing vaak bracht. Tijdens de eerste Pyreneeënrit liep Antonin Magne veel achter, maar omdat hij een ontzettend goede daler was wist hij iedereen, behalve Joseph Demuysère , in te halen.

Later bleek echter dat Joseph Demuysère al was afgestapt en dus dat Antonin Magne een enorme voorsprong had opgebouwd op de rest. Hij won de etappe en pakte de gele trui. Mede dankzij zijn ploeg en ploeggenoot Charles Pélissier wist hij iedere aanval af te slaan en kwam als winnaar in Parijs over de streep.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*