Ajax wint Europacup I in 1973

Ajax wint Europacup I in 1973

wint I in 1973

1973 – Voor de derde keer op rij wist Ajax de belangrijkste prijs voor clubteams van Europa te winnen. Ditmaal waren de Amsterdammers de baas. In Belgrado werd met 1-0 gewonnen.

Ajax was in de eerste ronde uitgeloot en begon zodoende pas in de tweede ronde aan de derde succesvolle Europese toernee in wording. CSKA Sofia werd met 1-3 en 3-0 tweemaal verslagen, waarna Bayern Munchen hun opwachting maakte. Thuis won Ajax met 4-0 waarna in de heenwedstrijd de Duitsers hun frustratie van zich af schopten. Ajax won met 1-2, maar twee spelers vielen geblesseerd uit.

Cruijff deed in Munchen niet mee door een knieblessure. Ondanks dat hij wel kon spelen had hij geweigerd, wat een rel binnen het team opleverde.

In de halve finale trof met Real Madrid die tweemaal verslagen werd. In Amsterdam met 2-1 en in Spanje met 0-1. In de finale in Belgrado trof Ajax opnieuw een Italiaanse tegenstander. Voor meer dan 91.000 toeschouwers scoorde Rep in de vierde minuut de enige treffer. Door het verdedigende spel van Ajax kwam deze voorsprong niet meer in gevaar.

Ajax mocht na deze derde overwinning de beker houden.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*