Ajax wint Europacup I in 1972

Ajax wint Europacup I in 1972

wint I in 1972

1972 – Ajax won onder leiding van Stefan Kovacs opnieuw de Europacup I, door in de Rotterdamse Kuip te winnen van Internationale uit Milaan. In de finale won Ajax met 2-0.

Het jaar nadat succescoach Michels was vertrokken leek aanvankelijk een lasting jaar te worden voor Ajax. Doordat Ajax in 1971 de cup met de grote oren had gewonnen mochten ze hun titel verdedigen. In de eerste ronde werd Dynamo Dresden met 2-0 en 0-0 verslagen. Daarna volgde Olympique Marseille die tweemaal, met 1-2 en 4-1, verslagen werd.

Met name Cruijff had het in de kwartfinale wedstrijden tegen Arsenal erg zwaar. De Gunners verloren echter zowel in Amsterdam, als in Londen met één doelpunt verschil. In de halve finale ontmoette Ajax Benfica die ze door een doelpunt in de eerste wedstrijd van Sjaak Swart versloegen.

Ajax domineerde vrijwel de gehele wedstrijd. Ruim 61.000 toeschouwers zagen Johan Cruijff beide doelpunten maken. Met de overwinning op Internationale behaalde Ajax de derde prijs van dat seizoen. Er zouden nog twee volgen: de Wereldbeker en de Supercup.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*