Treinramp bij Nuneaton eist zes levens

Treinramp bij Nuneaton eist zes levens

bij eist zes levens

– De machinist remde in verband met een opgelopen vertraging niet af voor een snelheidsrestrictie, waarna de slaaptrein ontspoorde. Het ongeluk kostte aan zes mensen het leven.

De slaaptrein was om 23.30 uur vertrokken uit Londen Euston en was onderweg naar Glasgow. De trein, die bestond uit vijftien coupés, kwam rond 01.55 uur aan bij Nuneaton station met een uur vertraging.

Vlak voor het station was er een snelheidsbeperking voor een lengte van 1,5 kilometer, er mocht hier maar 35 km/u gereden worden. Het bord dat deze restrictie aangaf, was tegen de regels in niet verlicht die avond.
Met een snelheid van 120 km/u kwam de trein in de restrictiezone en was een noodstop te laat. De slaaptrein ontspoorde en de derde tot de zevende coupé crashten het zwaarst. Hier vielen dan ook de slachtoffers en de meeste gewonden.

Uit onderzoek bleek dat de waarschuwingsborden niet verlicht waren door een kapotte aandrijving. Toch werd er ook gedacht dat de machinist door zijn haast om de vertraging goed te maken, de snelheidsrestrictie eenvoudigweg vergeten had. De machinist, Mr. J. McKay werd aangeklaagd voor doodslag, maar werd vrijgesproken.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*