Trein ontspoort na vandalisme en eist 2 levens

Trein ontspoort na vandalisme en eist 2 levens

Trein ontspoort na vandalisme en eist 2 levens

– Twee 17-jarige jongens hadden een paar betonblokken op het spoor gelegd toen ze onderweg naar huis waren. Een trein ontspoorde, wat leidde tot de dood van de machinist en een passagier.

Het betrof een nieuwe Class 303 trein die onderweg was van Wemyss Bay naar Glasgow in . Twee jongens hadden de blokken op het spoor neergelegd, op een plek waar het spoor een bocht naar rechts maakte.

De trein ontspoorde en boorde zich in een betonnen muur, waardoor het hokje van de machinist compleet vernietigd werd. De machinist Arthur McKee van 35 jaar oud en passagier Alan Nicol van 21 jaar oud kwamen hierbij om het leven.

Alan Nicol had juist de plek vlak achter de cabine uitgekozen om zo niet het slachtoffer te worden van glasscherven als een ruit ingegooid zou worden door vandalen, iets wat in de regio regelmatig gebeurde.

De twee daders uit Greenock werden beiden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. Het leidde tot veel copy-cat acties, waarbij er objecten bewust op de rails geplaatst werden.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*