Southall treinramp eist zeven levens in Londen

Southall treinramp eist zeven levens in Londen

eist zeven levens in

1997 – Het treinongeluk gebeurde nadat een passagierstrein met een defect waarschuwingssysteem door een rood signaal reed. Hierna botste de trein op een goederentrein en kwamen er zeven mensen om het leven.

De Great Western Trains Intercity passagierstrein was om 10.32 uur vertrokken uit Swansea en was onderweg naar London Paddington. Vlakbij Southall reed de machinist door een rood signaal.

De passagierstrein was uitgerust met een automatisch waarschuwingssysteem, maar deze werkte niet naar behoren, waardoor de machinist niet gewaarschuwd werd voor het dreigende gevaar. De trein had nog een tweede waarschuwingssysteem, maar die was uitgeschakeld.

Nadat de machinist door het rode signaal had gereden botste de trein op een goederentrein die kort daarvoor was vertrokken uit station Southall. De ravage was enorm; zeven mensen kwamen om het leven en 139 passagiers raakten gewond.

De machinist werd aanvankelijk aangeklaagd voor doodslag, maar de zaak kwam niet voor de rechter. Het ongeluk vormde aanleiding om de regels omtrent de automatische waarschuwingssystemen sterk aan te scherpen.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*