Schoolbus geramd door trein in Quebec

Schoolbus geramd door trein in Quebec

Schoolbus geramd door trein in Quebec

– De bus met veertig studenten op weg naar een dansfeest werd op een spoorwegkruising volop geraakt door een voorbijrazende trein. Bij het dramatische ongeluk kwamen 18 studenten om het leven.

De studenten waren ongeveer een half uur onderweg toen ze de spoorwegovergang in Dorion naderden. De slagbomen waren dicht en een trein passeerde. Toen de slagbomen weer omhooggingen vervolgde de bus zijn weg.

Echter, er kwam nog een trein uit de tegengestelde richting, die de bus op volle snelheid in de flank raakte. De bus werd in tweeën gespleten en een helft van de bus werd meer dan 600 meter door de trein meegesleurd.

De andere helft van de bus werd 300 meter verder in een greppel gevonden. Negentien studenten en de buschauffeur kwamen bij het drama om het leven. Naar de oorzaak van het ongeluk werd uitgebreid onderzoek gedaan.

Getuigen meldden later dat twee studenten de slagbomen omhoog hadden gedaan om zo snel hun weg te kunnen vervolgen, hiermee niet rekening houdend met de mogelijkheid van de komst van een tweede trein.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*