Pecrot decor van treinramp

Pecrot decor van treinramp

decor van

– Na het negeren van een stopteken reed de machinist van lijn 139 acht minuten lang op een verkeerd spoor. Door taalproblemen lukte het niet om te waarschuwen en een zware botsing volgde.

In het station van Waver, België, stopte machinist Keon Heylighen zijn trein richting Leuven voor de stopstreep om passagiers in- en uit te laten. Bij het vertrekken miste hij het rode stoplicht en reed het verkeerde spoor op. De Franstalige seingevers in Waver realiseerden zich wat er fout ging en belden naar de centrale om de stroom te onderbreken.

Zij belden echter naar de verkeerde centrale, waar een Nederlandstalige collega zat. Deze begreep niet wat er gezegd werd, waardoor er vele kostbare minuten verloren gingen. Hierbij kwam nog dat de trein van Heylighen niet voorzien was van een telefoonlijn, dus niemand kon hem waarschuwen voor het aanstaande ongeluk.

Ter hoogte van het Waalse dorp Pecrot botste de trein frontaal op de passagierstrein vanuit Leuven richting Waver. De ravage was enorm, acht personen overleefden de crash niet en twaalf raakten er zwaargewond.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*