Metrobrand in Parijs eist 84 doden

– Door een inschattingsfout van het metropersoneel groeide een klein brandje uit tot een vreselijk inferno. Tientallen mensen op station Couronnes zaten in de val, wat leidde tot 84 doden.

Nadat trein 43 een heuvel op moest rijden naar station Boulevard Barbes, ontstonden er problemen met de motor. Toen er ook rook vrijkwam, werden de passagiers uit de metro geëvacueerd.

Het metropersoneel dacht dat de motor oververhit was en besloot rustig verder te rijden. Ze moesten hiervoor wel de tunnel in en na een paar minuten was het vuur verder uitgegroeid. Even later konden ze niet verder rijden en werd er besloten een koppeling te maken met de volgende metro, om toch de tunnel te kunnen verlaten.

Intussen was trein 48 vertrokken uit Barbes, die overvol zat door alle passagiers die eerder geëvacueerd waren. Trein 43 passeerde al brandend station Couronnes en bleef iets verder stilstaan. Trein 48 stopte halverwege hetzelfde station en de passagiers probeerden massaal de metro te verlaten.

Door de brand viel de stroom uit, waarna alles donker werd. De mensen zaten als ratten in de val en konden niet meer ontsnappen aan de giftige rook. Het inferno kostte aan 84 mensen het leven.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*