Grantham treinramp eist 14 levens

Grantham treinramp eist 14 levens

Grantham treinramp eist 14 levens

– In plaats van dat de slaaptrein stopte bij het station Grantham, reed de trein rechtdoor en vloog uit de bocht. De trein ontspoorde volledig, waarna 14 mensen om het leven kwamen. De exacte oorzaak werd nooit duidelijk.

De slaaptrein, die eveneens post vervoerde, was onderweg van London Kings Cross naar Edinburgh Waverley. De trein had een geplande stop bij het Grantham station.

Echter, de stop vond nooit plaats en de trein ontspoorde in een bocht. Er werd gedacht dat de machinist misschien dronken of ziek was of in gevecht met de altijd aanwezige brandweerman. De signaalman van het station gaf echter aan dat hij beide rustig naast elkaar had zien staan.

Spoormedewerkers verklaarden dat de machinist niet geremd had, wellicht doordat hij wegdommelde en dat de brandweerman zich het gevaar niet realiseerde.

De echte oorzaak van de crash, waarbij 14 mensen om het leven kwamen, werd nooit duidelijk. Het was het tweede spoorwegongeval van dat jaar, op 30 juni kwamen er bij de Salisbury treinramp 28 mensen om het leven.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*