Gaisal treindrama eist 285 levens in Assam

Gaisal treindrama eist 285 levens in Assam

Gaisal treindrama eist 285 levens in Assam

1999 – Bij station Gaisal reed een passagierstrein met zo’n hoge snelheid tegen een stilstaande trein, dat er een explosie volgde. De crash en het daaropvolgende vuur eisten het leven van maar liefst 285 passagiers.

Om ongeveer 01.30 uur stond de Awadh Assam Expres uit New Delhi stil op het station Gaisal. Door een fout werd de aanstormende Brahmaputra Mail trein uit Dibrugarh, die vol zat met soldaten en veiligheidspolitie, op hetzelfde spoor gemanoeuvreerd als de Assam Expres.

De fout werd niet ontdekt, tot de Brahmaputra Mail trein met hoge snelheid boven op de voorkant van de Assam Expres botste. Er ontstond een hevige explosie, die vele passagiers uit de trein slingerde.

De brand die volgde doodde vele gewonde passagiers, die niet tijdig de trein konden verlaten. Een hoop reddingsmedewerkers moesten maar liefst 14 uur rijden uit Calcutta om de plaats van de ramp te bereiken, waardoor de meesten die snel gered hadden kunnen worden, alsnog stierven.

Het officiële dodental werd gesteld op 285, terwijl er schattingen zijn van maar liefst 500 doden. Het was erg lastig om het getal vast te stellen, gezien het hoge aantal passagiers zonder ticket.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*