Frontale treinbotsing bij 27th Street Station in Chicago

Frontale treinbotsing bij 27th Street Station in Chicago

Frontale treinbotsing bij 27th Street Station in Chicago

1972 – Nadat een passagierstrein een station had gemist, reed deze een stuk terug. Dit was echter niet mogelijk, aangezien er een andere trein op volle snelheid aankwam. De crash kostte aan 45 mensen het leven.

Trein 416 reed net een stuk te ver door bij het 27th Street Station, waarna de machinist besloot om een stukje terug naar het perron te rijden. Doordat hij echter al wel langs een bepaald punt was gereden, was er groen licht gekomen voor een volgende trein.

De treinen waarmee gereden werd, Illinois Central Gulf treinen, waren in die tijd donkergrijs geverfd, waardoor ze moeilijk zichtbaar waren. Deze ochtend was het erg mistig, waardoor de terugkerende trein bijna niet te zien was.

Exprestrein 720 kreeg groenlicht om op volle snelheid het station te passeren, en botste brontaal op de terugkerende trein 416. Het achterste gedeelte van trein 416 werd volledig in elkaar gedrukt, waarbij 45 mensen om het leven kwamen en 332 gewonden vielen.

Sinds het dramatische ongeluk werden alle achterkanten van de treinen in Chicago oranje met witte strepen geverfd, om zo een stuk beter zichtbaar te zijn.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*