Dramatisch treinongeluk bij Hyde eist 21 levens

Dramatisch treinongeluk bij Hyde eist 21 levens

Dramatisch bij eist 21 levens

1943 – De ongelofelijke crash en brand, die volgden op de ontsporing van de trein, kostte aan 21 mensen het leven en ging de boeken in als ergste treinongeluk in Nieuw Zeeland tot dat moment.

Nadat de passagierstrein met 113 passagiers aan boord de Five Mile Creek rond 13.35 uur had gepasseerd moest er een scherpe bocht genomen worden. Het lukte de machinist niet om de bocht goed te nemen, waarna de trein ontspoorde.

De coupés vouwden zich als een kaartenhuis in en op elkaar, waarna er ook nog brand uitbrak in het voorste gedeelte van de trein. Veel passagiers raakten bekneld of werden uit de trein geslingerd. Een dokter omschreef de plaats later als het resultaat van een bomontploffing.

In het dichtstbijzijnde plaatsje Middlemarch kwam de melding binnen van een ongeluk, maar de hulpverleners waren zich niet bewust van de omvang en kwamen pas negentig minuten later aan.

Het bevrijden van de slachtoffers duurde nog enkele uren. Uiteindelijk kwamen er 21 mensen om het leven en raakten er 47 gewond.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*