Chicago Loop treinramp eist elf levens

Chicago Loop treinramp eist elf levens

Chicago Loop eist elf levens

– Na een botsing tussen twee treinen vielen vier coupés van de brug op een ondergelegen weg. Bij het drama kwamen elf mensen om het leven en raakten er maar liefst 180 mensen gewond.

Door problemen op lijn 3, was de Evanston Express genoodzaakt een andere route te nemen dan gebruikelijk. Hij kwam terecht op de route van de Ravenswoodtrein en de Lake-Dan Ryantrein.

De Ravenswoodtrein moest hierdoor onverwachts wachten op de Evanston Express, iets waar de Lake-Dan Ryantrein niet op gerekend had. Deze reed zo dicht achter de Evanston Express, dat hij niet meer op tijd remmen kon.

Nadat hij licht op de Evanston gebotst was, werd er echter nog steeds gas gegeven door de aandrijving in de laatste coupé. Echter, doordat de trein niet vooruit kon, werd het middelste gedeelte omhoog gedrukt.

De tweede en de derde coupé vielen op een ondergelegen weg, de vierde bleef onderweg hangen en de laatste vier coupés bleven op het spoor in het station. Uit onderzoek bleek dat de machinist Martin marihuana had gerookt.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*