Brand in slaaptrein bij Taunton eist 12 levens

Brand in slaaptrein bij Taunton eist 12 levens

Brand in slaaptrein bij eist 12 levens

1978 – Nadat gebruikt beddengoed ging broeien, brak er een brand uit in de slaaptrein richting Paddington. Twaalf passagiers konden niet ontsnappen aan het vuur en de vrijgekomen koolstofmonoxide.

Het drama gebeurde in de trein van Penzance naar Paddington. De trein stopte om 23.50 uur in Plymouth, waar er twee slaapcoupés aan de trein bevestigd werden. De trein vervolgde zijn weg om 00.30 uur.

Gebruikt beddengoed van de slaaptrein werd normaalgesproken bewaard in een aparte coupé, maar deze was de bewuste avond uit de formatie gehaald. Het beddengoed werd nu bewaard in plastic zakken vlakbij de verwarming.

Het beddengoed begon na een half uur te broeien in de zakken, en langzamerhand kwamen er giftige gassen zoals koolstofmonoxide vrij. De gassen werden door het ventilatiesysteem over de hele trein verspreid, zo ook in de slaapcoupés.

De broeiende zakken veroorzaakten later een enorm vuur en de trein stopte vlakbij station Taunton. Tragischerwijze waren de meeste slachtoffers al gestikt door de giftige gassen.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*